Co je izolační vata?

Minerální neboli izolační vata patří do kategorie izolačních materiálů, ve kterých však díky svým vlastnostem vyniká. Mezi lidmi jsou rozšířené také názvy zateplovací vata, minerální vlna nebo foukaná izolace. Stále se však jedná o izolační vatu, kterou můžete použít k izolaci půdy, podkroví, střechy, stropu nebo podlahy (jako tepelnou i zvukovou izolaci).

Mezi hlavní benefity minerální vaty patří:

  • tepelná izolace,
  • protipožární izolace
  • zvuková izolace

Výhody foukané izolační vaty

Další velkou výhodou minerální neboli izolační vaty oproti polystyrenu je, že minerální vata umožňuje Vaší stavbě dýchat.

Na trhu je také dostupná (a pravděpodobně i známější) minerální vata v celku. Ta má nevýhodu, že časem sléhá a napadají ji škůdci. Díky tomu, že se pokládá po poměrně velkých částech, je problematické perfektně zaizolovat nedostupná nebo nerovná místa. Foukaná minerální vata tyto nedostatky řeší. Dokonale zaplní všechny prostory, dutiny a škvíry, bez vzniku tepelných mostů.

Další výhody minerální, izolační vaty najdete na stránce minerální vata.

Výroba minerální izolační vaty

Existují dva způsoby, jak lze minerální vatu vyrobit. Písek a sklo se používá pro výrobu skelné minerální izolace. Pro výrobu kamenné vlny se používá čedič, diabas, struska a recklát z minerálních vláken – tyto suroviny se spojí s cementovým pojivem.

 

Probíhá zpracování

Formulář pro nezávaznou poptávku

Kontaktní údaje:

Místo montáže:

Podrobnosti k montáži:

Nevíte si rady, jak vybrat více obrázků?

Výběr více obrázků provedete podržením klávesy CTRL a klepnutím na vybrané obrázky levým tlačítkem myši.

+

Kliknutím na tlačítko "Odeslat" souhlasím se zpracováním osobních údajů podle vyhlášky GDPR.