Konstrukce a stavby vhodné pro zateplení foukanou vatou

Foukanou izolaci lze aplikovat v novostavbách i ve starších objektech. Samozřejmostí je její použití v dřevostavbách, rodinných domech, bytovkách, chatách i zahradních domcích, v halách, průmyslových i zemědělských objektech.  Její pomocí lze zaizolovat také šikmé i ploché střechy, dutiny a půdní prostory, komíny a kouřovody i prostory, kde hrozí riziko vzniku požáru. Foukaná izolace minerální vatou je totiž nehořlavá.

Výčet částí a typů stavby, které lze zateplit:

Trámové stropy

Zateplení půdy minerální vatou

U trámových stropů se vytvoří několik montážních otvorů v podlaze, do kterých se vsune hadice, která dopravuje materiál přímo na místo určení. Po dokončení foukání se montážní otvory zadělají a podlaha zůstává i nadále průchozí.

Volné plochy

Nejrychlejší a nejúčinnější řešení. Používá se tam, kde není podmínkou průchodnost plochy. Fouká se přímo na strop.

Pultové střechy

Izolace se fouká přímo do dutiny v pultové střeše. Postup je podobný jak u trámových stropů. Výsledkem je, že v zimě vyfoukaná střecha nepropouští do domu nepříjemný mráz a v létě naopak nepropouští horko.

Vazníkové konstrukce

Tyto konstrukce bývají velmi členité a složité, proto se používá foukání tzv. „na plochu“. To znamená, že se vata fouká přímo na podlahu. Díky tomu, že se izolace fouká, tak se zajistí, že budou zafoukány všechna špatně dostupné místa a nebudou nikde nastávat tepelné mosty.

A další jako například:

  • Sedlové střechy
  • Šikmé střechy
Probíhá zpracování

Formulář pro nezávaznou poptávku

Kontaktní údaje:

Místo montáže:

Podrobnosti k montáži:

Nevíte si rady, jak vybrat více obrázků?

Výběr více obrázků provedete podržením klávesy CTRL a klepnutím na vybrané obrázky levým tlačítkem myši.

+

Kliknutím na tlačítko "Odeslat" souhlasím se zpracováním osobních údajů podle vyhlášky GDPR.